Home / Recepten / Hoofdgerechten / Kip Teriyaki met rijst en groente

Kip Teriyaki met rijst en groente

Dit glutenvrije recept voor Kip Teriyaki met rijst en groente is makkelijk en snel te bereiden. Daarnaast bevat het glutenvrije recept geen toegevoegde suikers. Reken daarbij de zilvervliesrijst en de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en je hebt een gezonde glutenvrije maaltijd. De bereidingstijd van de glutenvrije kip teriyaki is 20 tot 25 minuten en het recept is voor 2 personen.

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram kipfilet
  • 180 ml water
  • 90 ml glutenvrije sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl maiszetmeel
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 100 gram taugé
  • Olijfolie

 

Bereiden:

  • Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snijd de kipfilet in blokjes
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan en bak de kipfilet
  • Snijd ondertussen de groente en voeg deze toe aan de kip
  • Meng in een aparte pan (nog niet op het vuur!) 180 ml water, 90 ml glutenvrije sojasaus en een theelepel sesamolie
  • Zet de pan vervolgens op het vuur en voeg langzaam 2 theelepels maiszetmeel toe en mix dit met een garde goed door elkaar tot er een saus ontstaat.
  • Wanneer de glutenvrije teriyaki saus warm is, voeg je de saus toe aan de kip en groente en meng je dit door elkaar.
  • Serveer de rijst en saus apart
Tips:
  • Check bij aankoop altijd de ingrediënten op het product
0/5 (0 Reviews)

Laat een reactie achter

Scroll naar boven