Home / Restaurants / Spanje / Valencia / Sorsi e Morsi Canovas (Glutenvrij restaurant Valencia,Spanje)

Sorsi e Morsi Canovas (Glutenvrij restaurant Valencia,Spanje)

Sorsi e Morsi Canovas is een Italiaans restaurant in Valencia, waar je ook glutenvrij kunt eten. Sorsi e Morsi Canovas is één van de vier Sorsi e Morsi restaurants in Valencia, en samen met La Pappardella en Al Pomodoro behoren zij allen tot dezelfde restaurantketen. De restaurants lijken veel op elkaar, maar elk restaurant heeft weer zijn eigen identiteit en uitstraling. Ook elk menu is net wat anders, maar redelijk hetzelfde.

Glutenvrij restaurant in La Gran Via, Valencia

Sorsi e Morsi Canovas ligt in de wijk La Gran Via, samen met Ruzafa een opkomende wijk in Valencia met vele restaurants en bars.  De wijk begint, zoals de naam wel zegt, bij de Gran Via del Marqués del Túria, waar ons hotel gelegen was. Het restaurant was maar 10 minuten lopen van het hotel, maar we gingen eigenlijk naar een ander restaurant dus uiteindelijk hebben we meer dan 30 minuten gelopen. Het andere restaurant was van dezelfde keten maar dan in de wijk Ruzafa. Dit restaurant bleek echter niet open, dus uiteindelijk zijn we naar Canovas gegaan. We zijn helaas helemaal niet bij Sorsi e Morsi in Ruzafa geweest, maar de volgende keer zullen we dat zeker doen.

Sorsi e Morsi Canovas

In Sorsi e Morsi Canovas werden we vriendelijk onthaald, maar het was nog rustig. Het was rond negen uur en dan begint de etenstijd pas in Valencia. Het werd de hele avond niet druk (het was een dinsdag) maar uiteindelijk waren redelijk wat tafels bezet. Net als de andere restaurants in de Sorsi e Morsi keten is het snel eten. We hadden allebei als voorgerecht de carpaccio en als hoofdgerecht pasta. We waren nog met het voorgerecht bezig toen het hoofdgerecht al gebracht werd. Het eten was ook hier weer heerlijk. De carpaccio was van goed vlees en elk restaurant heeft toch net weer een andere variant. Ook de hoofdgerechten waren zeer goed, minimalistisch zoals het hoort in Italië maar toch zeer goed van smaak. Als glutenvrij dessert was er in dit filliaal van de keten maar een keuze, de chocoladecake. Het toetje is wel machtig en daarom hebben we het dit keer gedeeld. Mochten we nog een keer in Valencia komen, zullen we hier zeker weer gaan eten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven