Home / Restaurants / Italië / Rome / Risotteria Melotti (Geheel glutenvrij restaurant, Rome)

Risotteria Melotti (Geheel glutenvrij restaurant, Rome)

Risotteria Melotti is een geheel glutenvrij restaurant in Rome, Italie met voornamelijk risotto gerechten. Het restaurant maakt alle gerechten op basis van rijst(meel), en dus ook glutenvrij. Ook het brood wordt van rijstmeel gemaakt. Het restaurant heeft al een vestiging in New York (hopelijk kunnen we ook snel een review van dat restaurant schrijven), maar nu dus ook in Rome. De restaurants zijn gestart door een Italiaanse familie die rijst verbouwd om te laten zien wat je allemaal voor lekkers met rijst kunt maken. En daar zijn ze in geslaagd. Risotteria Melotti moet je zeker bezoeken tijdens je trip naar Rome. Niet alleen omdat het geheel glutenvrij is, maar ook omdat het eten gewoon heerlijk is!

Geheel glutenvrij eten op een terras in Rome

Wij hebben Risotteria Melotti op een warme en zonnige dag bezocht (de kans is groot in Rome…) en konden daardoor heerlijk op het terras zitten. Het terras is wel vrij klein dus bij drukte is de kans klein dat je op het terras kunt zitten. Het restaurant ligt op een paar minuten lopen van het Piazza Navona. Wanneer je dit plein bezoekt, een zeer populair plein in Rome met prachtige fonteinen, dan is een bezoek aan Risotteria Melotti zeker een aanrader. Toen wij er waren was het restaurant zeer rustig. De bediening was aardig en behulpzaam.

Diverse soorten risotto

Je hebt keuze uit verschillende soorten risotto en een paar salades. Wij hadden geen voorgerecht, alleen wat brood. Het brood is dus op rijstbasis en voor Italiaanse begrippen lekker. We hadden een risotto met pesto, cherry tomaten en Burrata kaas en een risotto met verschillende soorten champignons. Beide risotto’s waren heerlijk. Risotto kan zwaar op de maag vallen, maar de hoeveelheid is net goed om dat te voorkomen. Als dessert hadden we beiden Tiramisu, maar de Romeinse Tiramisu bevalt ons niet zo goed. Daar zijn we al bij meerdere restaurants in Rome achtergekomen wat waarschijnlijk meer aan onze smaak ligt dan de restaurants. Maar ben je in Rome, dan is dit gehele glutenvrij restaurant een aanrader. Een geheel glutenvrij restaurant zorgt voor een ontspannen maaltijd, omdat de kans op kruisbesmetting niet aanwezig is. Dus zoek je een geheel glutenvrij restaurant in Rome, dan is Risotteria Melotti een zeer goede keuze!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven