Home / Recepten / Hoofdgerechten / Kip kerrie met rijst

Kip kerrie met rijst

Een heerlijk glutenvrij recept voor kip kerrie met rijst. Het glutenvrije recept is snel klaar en makkelijk te bereiden. De ingrediënten zijn zo aangepast dat het naast glutenvrij, ook lactosevrij is. De bereidingstijd is ongeveer 20 minuten en het recept is voor 2 personen.

Benodigdheden:

  • 200 gram kipfilet
  • Bosui
  • Arla Lactofree roomkaas (kuipje 200 gram)
  • 1x tablet kipbouillon (Knorr)
  • 4 theelepels kerriepoeder (AH eigen merk)
  • 150 gram zilvervliesrijst (AH eigen merk)
  • Maiszetmeel (Joannusmolen)
  • Water
  • Olijfolie
20200607_192135

Bereiden:

  • Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes, verwarm wat olijfolie in een wokpan en bak de kipfilet
  • Snijd de bosui en voeg deze aan de kipfilet toe
  • Kook wat water in de waterkoker
  • Voeg, wanneer de kipfilet doorbakken is, de roomkaas, bouillontablet en de 4 theelepels kerriepoeder toe
  • Doe hier gekookt water bij, dit gaat op gevoel. Roer alles goed door en laat de saus zachtjes koken
  • Doe wat koud water in een schaaltje en voeg hier 2 eetlepels maiszetmeel bij. Roer dit goed door tot een papje ontstaat (ook dit gaat eigenlijk een beetje op gevoel)
  • Meng het papje met de saus en laat het nog even zachtjes doorkoken

Tips:

  • Maak het bouillonblokje fijn zodat deze sneller en makkelijk oplost
  • Serveer de rijst en de saus apart, samen met bijvoorbeeld een salade
  • Mocht je wat saus overhouden, meng deze met de salade
  • Check bij aankoop altijd de ingrediënten van het product
0/5 (0 Reviews)

Laat een reactie achter

Scroll naar top