Home / Recepten / Hoofdgerechten / Spinazieroomsaus met pasta

Spinazieroomsaus met pasta

Glutenvrije spinazieroomsaus met pasta is een lekker glutenvrij recept en in een handomdraai te maken. De ingrediënten zijn zo aangepast dat het gerecht naast glutenvrij, ook lactosevrij is. De bereidingstijd is ongeveer 20 minuten en het recept is voor 2 personen. Bij de tips staat ook een variatie op de glutenvrije spinazieroomsaus met pasta. Deze is niet lactosevrij en ook iets minder gezond, maar oh zo zo lekker! 

Benodigdheden:

  • 450 gram diepvries spinazie (AH fijn gesneden spinazie, deelblokjes)
  • 125 gram magere spekblokjes (AH)
  • 200 gram Arla Lactofree roomkaas
  • Zout
  • Peper
  • 200 gram Schar Pipettes
  • Olijfolie
20200626_190428

Bereiden:

  • Breng een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een wokpan en bak de spekreepjes
  • Voeg vervolgens de spinazie toe en roer deze door de spekreepjes
  • Wanneer spinazie goed verwarmd is, voeg je de roomkaas toe en roer je  alles goed door elkaar 
  • Voeg zout en peper naar eigen smaak toe, roer alles weer door.
  • Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de spinazieroomsaus
  • Roer de pasta en saus door en laat nog even op een zacht pitje staan voor je het opdient

Tips:

  • Haal de spinazie even van de voren uit de verpakking zodat deze vast een beetje kan ontdooien
  • Als alternatief kan je de spinazie ook vervangen voor spinazie a la crème, de magere spekreepjes voor bacon en de roomkaas voor crème fraîche en als extra toevoeging gorgonzola. Het recept is nog steeds glutenvrij maar niet meer lactosevrij!
  • Glutenvrije penne is ook een lekkere pasta voor bij dit recept
  • Check bij aankoop altijd de ingrediënten van het product
0/5 (0 Reviews)

Laat een reactie achter

Scroll naar boven