Home / Restaurants / Spanje / Valencia / Al Pomodoro (Glutenvrij restaurant Valencia, Spanje)

Al Pomodoro (Glutenvrij restaurant Valencia, Spanje)

Al Pomodoro is een Italiaans glutenvrij restaurant in Valencia, waar we tijdens onze stedentrip naar Valencia hebben gegeten. Ook al doet de naam het niet vermoeden, het restaurant behoort tot de Sorsi e Morsi restaurantketen. Dit zijn zes restaurants die tot dezelfde keten behoren, maar allemaal net wat anders zijn. Al Pomodoro ligt in een klein zijstraatje van het plein voor de kathedraal van Valencia, Plaça de la Reina. Het eettentje kan zeer druk zijn, zeker bij de lunch op zondag, zoals wij gemerkt hebben. We begrijpen wel waarom, het is er goed eten voor een betaalbare prijs.

Aparte glutenvrije kaart

Nadat we op zondag geprobeerd hebben om hier te lunchen, zijn we hier op maandagavond gaan eten. Nu was er wel plek, vooral omdat we rond negen uur voor de deur stonden toen het restaurant open ging. Het werd later op de avond nog wel druk, maar vol ging het restaurant niet. We werden vriendelijke welkom gegeten en we mochten gaan zitten waar we wilden. Bij alle restaurants in deze keten schrikken ze niet als je om de glutenvrije kaart vraagt. Het menu was echter alleen in het Spaans beschikbaar, maar dat lukt ons ook wel. Zeker omdat de ‘normale’ menukaart wel in het Engels beschikbaar was, kwamen we er wel uit.

Glutenvrije lasagne in Valencia

Het voorgerecht was snel duidelijk, onze favoriete voorgerecht, de carpaccio. Het voordeel is dat de carpaccio bij deze keten bij elk restaurant net wat anders is, waardoor het niet saai wordt. Als hoofdgerechten kozen we voor de lasagne en de pasta carbonara. Het eten was zeer lekker, alleen het was nog even spannend of de lasagne wel echt de glutenvrije versie was aangezien er niets over glutenvrij gezegd werd bij het uitserveren van de gerechten. Onze zorgen waren onterecht, maar we hebben wel weer geleerd om altijd even voor de zekerheid te dubbelchecken. Als dessert kozen we voor de glutenvrije ‘standaard’ chocolade cake en de panna cotta, beide waren overheerlijk. Het personeel is ook allemaal zeer vriendelijk en goed op de hoogte van glutenvrij. We hebben woensdagmiddag voordat we terugvlogen hier weer gegeten voor de lunch. Ook toen was het eten weer heerlijk. Al Pomodoro is zeker een aanrader wanneer je op zoek bent naar een glutenvrij restaurant in Valencia!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven