Home / Restaurants / Tsjechië / Praag / Alriso Risotteria Italiana (Geheel glutenvrij restaurant, Praag)

Alriso Risotteria Italiana (Geheel glutenvrij restaurant, Praag)

Net als in vele andere steden kun je ook in Praag het beste glutenvrij eten bij een Italiaans restaurant, namelijk Alriso. Het geheel glutenvrije restaurant is ideaal om in een land waar je taal niet spreekt, toch onbezorgd glutenvrij te eten. We hadden nog wel wat andere restaurants in Praag gevonden waar je glutenvrij kon eten. Maar omdat we maar twee avonden in Praag waren, en de eerste avond bij Alriso zo goed beviel, hebben we besloten om op de laatste avond hier ook te eten.

Brood en pasta van rijstmeel

Het geheel glutenvrij restaurant Alriso in Praag maakt alles van rijstmeel. Daarom heet het restaurant ook Alriso, letterlijk ‘Van rijst’. De pasta en het brood zijn gemaakt van rijstmeel, wat goed smaakt. Ook staan er veel risotto gerechten en vlees gerechten op de kaart. Doordat we er twee avonden hebben gegeten hebben we veel kunnen proeven. Vooraf hebben we zowel de carpaccio als de parmaham geproefd, welke beide heerlijk waren. Als hoofdgerecht hebben we ook de pasta en de risotto geproefd. Beide waren heerlijk, maar pasta blijft onze favoriet, ook omdat risotto behoorlijk vullend is.

Glutenvrije tiramisu in Praag

En er moet natuurlijk ruimte voor het belangrijkste van de maaltijd overblijven, het dessert. Daarover kunnen we eigenlijk maar een tip geven, neem de tiramisu. De tiramisu is heerlijk en is een goede afsluiter van de maaltijd. De portie is wel wat groot, dus mocht je geen grote eter zijn, is de tiramisu ook goed te delen (al is de tiramisu zo lekker, dat je het vast wel lukt om het helemaal zelf op te eten). Naast de tiramisu hebben we ook de panna cotta geproefd, welke ook heerlijk is en minder machtig dus aan te raden bij kleine trek. Zoals je kunt lezen, kan een bezoek aan Alriso niet ontbreken wanneer je glutenvrij moet eten en je in Praag bent. Sterker nog, we zouden zo weer terug gaan naar Praag wegens het heerlijk eten bij Alriso. Naast het heerlijke eten, is de bediening ook zeer vriendelijk en behulpzaam.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven