Kip Teriyaki met rijst en groente

Dit glutenvrije recept voor Kip Teriyaki met rijst is makkelijk en snel te bereiden. Daarnaast bevat het glutenvrije recept geen toegevoegde suikers. Omdat het recept zilvervliesrijst bevat is het recept voor glutenvrije Kip Teriyaki een gezonde optie. Het bevat ook genoeg groente voor de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente.

Ingrediënten (twee personen):

150 gram zilvervliesrijst

200 gram kip

180 ml water

90 ml glutenvrije sojasaus

1 tl sesamolie

1 tl maiszetmeel

1 paprika

1 courgette

100 gram tauge

Stappenplan

1. Kook de rijst ongeveer 10 minuten in voldoende water

2. Verhit een wokpan en bak de kip gaar

3. Snij de groente en voeg deze toe aan de kip

4. Doe het water, glutenvrije sojasaus en sesamolie in een steelpan

5. Zet de steelpan op het vuur en voeg langzaam de maiszetmeel toe. Mix goed.

6. Wanneer de glutenvrije teriyaki saus warm is, voeg de kip en groente toe

7. Serveer de rijst en saus apart.