Leefglutenvrij.nl - glutenvrije restaurants hotel en winkels
Super User

Super User

Trattoria Gusto is een Italiaans restaurant in Rotterdam, waar je ook glutenvrij kunt eten. We komen niet vaak in Rotterdam, maar zijn onlangs een keer naar de Ahoy geweest voor een concert. Voor het concert hebben we gegeten in restaurant Gusto. Het is alweer een tijdje geleden dat we in dit restaurant hebben gegeten, maar plaatsen toch nog een review. Het kan dus zijn dat het inmiddels anders is, al is het natuurlijk altijd aan te raden voordat je een restaurant bezoekt te checken wat de mogelijkheden zijn. De keuze voor glutenvrije gerechten was helaas beperkt, maar men was goed op de hoogte en we hebben dan ook heerlijk gegeten. 

woensdag, 29 augustus 2018 12:40

Baker&Moore (Glutenvrije lunch Rotterdam)

Baker&Moore is een leuke lunchplek, waar je ook glutenvrije kunt lunchen. Baker&Moore bevindt zich aan de Westblaak, op loopafstand van het centrum van Rotterdam. Het is een moderne zaak met een ongedwongen sfeer. De bediening is er vriendelijk en het concept is goed. Je kan er zelf een broodje samenstellen of kiezen voor een standaard broodje. Ze verkopen niet alleen glutenvrije broodjes, maar ook glutenvolle broodjes. Hierdoor is enige kans op kruisbesmetting mogelijk al weten ze in de keuken heel goed wat ze doen. De keren dat wij er gegeten hebben zijn tot nu toe dan ook altijd goed gegaan, de glutenvrije broodjes zijn lekker en ook het beleg is goed. Ben je dus in Rotterdam en heb je trek in een glutenvrije lunch, dan is Baker&Moore zeker een aanrader.

Carluccio's is een Italiaanse restaurantketen waar je ook glutenvrij kunt eten. Carluccio's heeft ongeveer 30 restaurants in Londen en nog veel meer in de rest van Engeland. De meeste Carluccio's bieden ook de mogelijkheid om glutenvrij te eten en hebben een aparte glutenvrije menu kaart. Omdat de restaurants door heel Londen zitten, is er altijd wel één in de buurt. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar het eten is prima en de service erg goed.

Risotteria Melotti is een geheel glutenvrij (risotto) restaurant in Rome, Italie. Het restaurant maakt alle gerechten op basis van rijst(meel), en dus ook glutenvrij. Ook het brood wordt van rijstmeel gemaakt. Het restaurant heeft al een vestiging in New York (hopelijk kunnen we ook snel een review van dat restaurant schrijven), maar nu dus ook in Rome. De restaurants zijn gestart door een Italiaanse familie die rijst verbouwd om te laten zien wat je allemaal voor lekkers met rijst kunt maken. En daar zijn ze in geslaagd. Risotteria Melotti moet je zeker bezoeken tijdens je trip naar Rome. Niet alleen omdat het geheel glutenvrij is, maar ook omdat het eten gewoon heerlijk is!

Pantha Rei is een restaurant in de buurt van het Pantheon waar je ook glutenvrij kunt eten. Het Pantheon is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome en bevindt zich midden in het oude en prachtige centrum. Het is er over het algemeen zeer druk zijn en de wachtrijen kunnen dan ook aardig oplopen. En denk aan gepaste kleding wanneer je het Pantheon gaat bezoeken. Restaurant Pantha Rei is handig gelegen als je voor of na je bezoek aan het Pantheon even wat wilt eten, zoals voor diner als lunch. Maar sowieso is het handig gelegen als je in het centrum van Rome bent en trek krijgt. Het restaurant is erg populair en het kan er dan ook druk zijn.

Brasserie America is een restaurant midden in Valkenburg, Limburg, waar je ook glutenvrij kunt eten. Wij waren er op een warme dag en hebben er heerlijk buiten kunnen zitten. We hebben er alleen geluncht dus we kunnen niks over het diner zeggen. Maar voor de lunch is Brasserie America zeker een aanrader.

Côte Bistro is een restaurantketen in Londen, waar je ook glutenvrij kunt eten. Côte Bistro heeft ongeveer 30 locaties in Londen, en nog meer in de rest van Engeland. Côte Bistro is een Franse bistro met een uitgebreide menukaart, en een aparte glutenvrije kaart. Bij Côte Bistro kan je ontbijten, lunchen en dineren, ook glutenvrij. We zijn nu een paar keer naar een concert in de prachtige Royal Albert Hall geweest, in de wijk Kensington. Voorafgaand hebben we gegeten bij Côte Bistro in Kensington waarvandaan het ongeveer 10 minuten lopen is naar de Royal Albert Hall. Kensington is een mooie wijk, met veel leuke hotels en winkels.

Wanneer je een bezoek aan Londen brengt en terugvliegt via Heathrow Terminal 4 of 5, dan kun je bij Carluccio's glutenvrij eten. Tot nu toe zijn wij altijd vanaf Heathrow Terminal 5 gevlogen met British Airways,  aan het begin van de avond. Meestal is avondeten op een vliegveld een uitdaging, maar dankzij Carluccio's op Heathrow kun je onbezorgd dineren, en ook voor lunch kan je er terecht. Let wel op: als je vanaf Terminal 5 vliegt bevindt het restaurant zich voor de douane. Vanaf Terminal 4 voorbij de douane.

BitterSweetz is een klein, maar zeer gezellige plek voor ontbijt, lunch en high tea in Den Haag. Sinds begin dit jaar is het geheel glutenvrij, en zodoende een plek om heerlijk onbezorgd glutenvrij te eten. BitterSweetz ligt in een klein straatje, aan de rand van het centrum van Den Haag. Het is erg populair, zeker omdat er naast glutenvrij goed rekening gehouden wordt met overige dieetwensen en gebruik wordt gemaakt van biologische producten. Ga je gezellig een dagje naar Den Haag, dan mag een bezoek aan BitterSweetz zeker niet ontbreken.

Net als in vele andere steden kun je ook in Praag het beste glutenvrij eten bij een Italiaans restaurant, namelijk Alriso. Het geheel glutenvrije restaurant is ideaal om in een land waar je taal niet spreekt, toch onbezorgd glutenvrij te eten. We hadden nog wel wat andere restaurants in Praag gevonden waar je glutenvrij kon eten. Maar omdat we maar twee avonden in Praag waren, en de eerste avond bij Alriso zo goed beviel, hebben we besloten om op de laatste avond hier ook te eten.

Pagina 1 van 5