Valencia

Hier vind je een overzicht van de glutenvrije restaurants die wij bezocht hebben tijdens ons bezoek aan Valencia. Valencia is een mooie, maar vooral ook een leuke stad. Het is er niet super druk en de sfeer is gemoedelijk. Het staat niet vol met bezienswaardigheden, maar er is genoeg te zien. Daarnaast is het weer in Valencia vaak mooi en heeft het een groot strand dichtbij de stad. Wij hebben Valencia in maart 2017 bezocht en er is best veel keuze qua glutenvrije restaurants. Omdat wij graag Italiaans eten, zal je veel Italiaanse restaurants tegenkomen. Maar er is ook een modern Spaans restaurant wat wij bezocht hebben. Er zijn nog meer restaurants in Valencia waar je glutenvrij kunt eten en we zullen binnenkort een lijstje met van de restaurants waar wij niet gegeten hebben, maar die we wel hebben gevonden in onze zoektocht naar glutenvrije restaurants.

Sorsi e Morsi Alameda ligt dicht bij de stad van de kunst en wetenschap, een moderne wijk in het park waar vroeger de rivier de Turia liep. Sorsi e Morsi Alameda ligt net buiten dat park, dichtbij een groot winkelcentrum. Het restraurant is net als de andere restaurants van de Sorsi e Morsi keten modern ingericht, maar toch net weer anders dan de andere restaurants. Het restaurant ligt zeer gemakkelijk wanneer je een bezoek aan de stad van de kunst en wetenschap brengt.

Net zoals alle andere restaurants hadden we Lalola al bij onze voorbereiding in Nederland gevonden. Op onze eerste dag in Valencia zijn we naar het oude centrum van Valencia gelopen en wilden we eigenlijk bij La Papardella eten. La Papardella ging echter pas om negen uur open, en omdat we nog Nederlandse tijd gewend waren hebben we voor Lalola gekozen. Lalola bevindt zich in een steegje bij de Kathedraal van Valencia en je moet weten waar het zit, want je loopt er niet zo maar even voorbij. Het is een modern Spaans restaurant, en aangesloten bij de glutenvrije vereniging van Valencia, de Acecova. Dit geeft vertrouwen dat het restaurant glutenvrij serieus neemt.

Al Pomodoro is een Italiaans restaurant in Valencia. Ook al doet de naam het niet vermoeden, het restaurant behoort tot de Sorsi e Morsi restaurantketen. Dit zijn zes restaurants die tot dezelfde keten behoren, maar allemaal net wat anders zijn. Al Pomodoro ligt in een klein zijstraatje van het plein voor de kathedraal van Valencia, Plaça de la Reina. Het eettentje kan zeer druk zijn, zeker bij de lunch op zondag, zoals wij gemerkt hebben. We begrijpen wel waarom, het is er goed eten voor een betaalbare prijs.

Sorsi e Morsi Canovas is één van de vier Sorsi e Morsi restaurants in Valencia, en samen met La Pappardella en Al Pomodoro behoren zij allen tot dezelfde restaurantketen. De restaurants lijken veel op elkaar, maar elk restaurant heeft weer zijn eigen identiteit en uitstraling. Ook elk menu is net wat anders, maar redelijk hetzelfde.

La Pappardella is een Italiaans restaurant midden in het centrum van Valencia. La Pappardella bevind zich tegenover de toren van de kathedraal van Valencia. Het is een druk restaurant, zeker op vrijdag- en zaterdagavond. En ook de lunch op zondag is, net als in heel Valencia zeer druk bezocht. Het beste is dan ook te reserveren zodat je verzekerd bent van een plaats. De drukte bij La Papperdella valt te verklaren door de kwaliteit van het eten en de goede prijs/kwaliteit verhouding. Het is ook geen groot restaurant maar heeft wel nog een bovenverdieping. Ze hebben een aparte kaart met glutenvrije gerechten. Er is genoeg keuze, zeker qua voor- en hoofdgerechten. De keuze voor desserts is kleiner, maar de chocoladetaart maakt dat zeker goed. De openingstijden wisselen wel en het restaurant is op vrijdag en zaterdagavond pas om negen uur open.

Celiacruz is cafetaria-patisserie in de wijk Ruzafa, Valencia. Het is een modern eetgelegenheid met alleen met glutenvrije producten. Je kunt er terecht voor kleine brunch, lunchgerechten of voor een kopje thee of koffie met lekkers. Op het moment dat wij er waren, rond 16:00 uur waren er geen geen gerechten op voorraad. Omdat ons Spaans niet echt goed is en er geen Engels werd gesproken hebben we niet kunnen achterhalen waarom er, naast de taart, verder niets was (op dat moment). Desalniettemin hebben we gezellig gezeten met een kopje thee en een overheerlijk stuk tiramisu taart. Mocht je in Valencia zijn mag een bezoek aan Celiacruz niet overgeslagen worden.