Zuid Holland

Een overzicht van de restaurants waar je glutenvrij kunt eten in Zuid Holland

Subcategorieën

Den Haag

Hieronder vind je een overzicht van de restaurants in Den Haag waar wij glutenvrij gegeten hebben. Den Haag is een leuke stad voor een dagje winkelen of cultuur. Den Haag is ook een leuke stad voor een weekendje weg. Er is veel horeca in Den Haag, maar op dit moment hebben we nog niet veel glutenvrije restaurants in Den Haag gevonden. Heb je nog een goede tip voor een restaurant in Den Haag waar je glutenvrij kunt eten, laat het ons dan weten!

Toon items...

Katwijk

Hieronder vind je een overzicht van de restaurants in Katwijk (Aan Zee) waar je glutenvrij kunt eten. Katwijk is natuurlijk bekend om het strand. Gelukkig is er ook een strandtent waar je glutenvrij kunt eten. Heb je meer tips voor restaurants in Katwijk waar je glutenvrij kunt eten, laat het ons dan weten!

Toon items...

Rotterdam

Hier vind je een overzicht van de glutenvrije restaurants in Rotterdam waar wij gegeten hebben. Je kan er leuk glutenvrij lunchen en glutenvrij Italiaans eten. Voor de rest heb je ook heerlijke glutenvrije gebakjes. We wonen niet in de buurt van Rotterdam, dus we komen er niet vaak. Maar gelukkig zijn er wel wat glutenvrije plekken in Rotterdam. Maar we zouden graag nog wel wat tips voor glutenvrije restaurants in Rotterdam willen hebben. Rotterdam is een moderne stad, met veel indrukwekkende nieuwbouw. Daarnaast heeft Rotterdam natuurlijk ook Ahoy, waar veel optredens plaats vinden.

Toon items...

Trattoria Gusto is een Italiaans restaurant in Rotterdam, waar je ook glutenvrij kunt eten. We komen niet vaak in Rotterdam, maar zijn onlangs een keer naar de Ahoy geweest voor een concert. Voor het concert hebben we gegeten in restaurant Gusto. Het is alweer een tijdje geleden dat we in dit restaurant hebben gegeten, maar plaatsen toch nog een review. Het kan dus zijn dat het inmiddels anders is, al is het natuurlijk altijd aan te raden voordat je een restaurant bezoekt te checken wat de mogelijkheden zijn. De keuze voor glutenvrije gerechten was helaas beperkt, maar men was goed op de hoogte en we hebben dan ook heerlijk gegeten. 

Baker&Moore is een leuke lunchplek, waar je ook glutenvrije kunt lunchen. Baker&Moore bevindt zich aan de Westblaak, op loopafstand van het centrum van Rotterdam. Het is een moderne zaak met een ongedwongen sfeer. De bediening is er vriendelijk en het concept is goed. Je kan er zelf een broodje samenstellen of kiezen voor een standaard broodje. Ze verkopen niet alleen glutenvrije broodjes, maar ook glutenvolle broodjes. Hierdoor is enige kans op kruisbesmetting mogelijk al weten ze in de keuken heel goed wat ze doen. De keren dat wij er gegeten hebben zijn tot nu toe dan ook altijd goed gegaan, de glutenvrije broodjes zijn lekker en ook het beleg is goed. Ben je dus in Rotterdam en heb je trek in een glutenvrije lunch, dan is Baker&Moore zeker een aanrader.

BitterSweetz is een klein, maar zeer gezellige plek voor ontbijt, lunch en high tea in Den Haag. Sinds begin dit jaar is het geheel glutenvrij, en zodoende een plek om heerlijk onbezorgd glutenvrij te eten. BitterSweetz ligt in een klein straatje, aan de rand van het centrum van Den Haag. Het is erg populair, zeker omdat er naast glutenvrij goed rekening gehouden wordt met overige dieetwensen en gebruik wordt gemaakt van biologische producten. Ga je gezellig een dagje naar Den Haag, dan mag een bezoek aan BitterSweetz zeker niet ontbreken.

South of Houston is een modern, gezellig restaurant in het centrum van Den Haag. Het  is een groot restaurant maar door de inrichting en de sfeer die er hangt krijg je automatisch een knus gevoel. Het vlees is om van te smullen. Er is een allergenenlijst aanwezig, maar onze ervaring is dat je gewoon alles van het menu kunt kiezen. De keuken past het gerecht dan aan naar een glutenvrije variant, al zijn veel gerechten standaard glutenvrij. Bij ons eerste bezoek was er genoeg keuze uit desserts maar bij onze laatste bezoeken was er nagenoeg geen keuze uit glutenvrije desserts. Dat is jammer maar de voor- en hoofdgerechten maken dat helemaal goed, de gerechten zijn van zo'n hoge kwaliteit dat, mocht je in Den Haag zijn, je zeker bij South of Houston langs moet gaan.

'Het Strand' is een, zoals de naam al zegt, restaurant op het strand van Katwijk. Er staat geen uitgebreide informatie over glutenvrij op de website maar op de menukaart wordt aangegeven dat je dieetwensen kunt doorgeven en de gerechten daar op aangepast kunnen worden. Dit werd bevestigd bij het reserveren en inderdaad was ter plekke niets te veel gevraagd. We hebben dan ook overheerlijk gegeten op het terras van het gezellige restaurant Het Strand, voorafgaand aan een bezoek van de voorstelling The Lion King in Scheveningen. Het Strand is het hele jaar open en ook in de wintermaanden is het hier goed toeven.