Noord Holland

Subcategorieën

Haarlem

Hier vind je een overzicht van de glutenvrije restaurants in Haarlem waar wij wel eens glutenvrij eten. Haarlem heeft wel wat leuke glutenvrije restaurants, maar voor een stad met zoveel restaurants valt het enigszins tegen. Gelukkig kan je er wel glutenvrije burgers en pizza krijgen. En je kan glutenvrij lunchen bij het Hofje zonder zorgen.

Toon items...

Amsterdam

Hieronder vind je een overzicht van de restaurants in Amsterdam waar wij glutenvrij gegeten hebben. We wonen redelijk dicht bij Amsterdam, maar we komen er niet vaak. Daarom vind je nog niet veel glutenvrije restaurants in Amsterdam op onze website, maar we proberen het uit te breiden. Heb je een restaurant in Amsterdam gevonden waar je glutenvrij kunt eten, laat het ons dan weten!

Toon items...

Hofje Zonder Zorgen is een lunchroom in het centrum van Haarlem waar je zorgeloos, de naam zegt het al, glutenvrij kunt lunchen. We zijn er nu meerdere keren geweest en meestal is het er erg druk. Hofje zonder Zorgen heeft bij binnenkomst aan de straatkant een aantal tafeltjes maar leuker is om aan de achterkant een tafeltje uit te zoeken. Je hebt dan uitzicht op een hofje en daar is ook meer plek dan voor in de zaal. De bediening is vriendelijk en vlot. Ondanks de drukte hoef je niet lang te wachten. Er is voldoende keuze uit diverse lekkere ontbijt en lunchgerechten en is er wit en bruin glutenvrij brood verkrijgbaar. Er wordt goed rekening gehouden met dieetwensen en zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische producten. Naast ontbijt of lunch kun je bij Hofje zonder Zorgen ook terecht voor een lekker kopje thee of koffie met een stukje (glutenvrije) taart. Heb je iets te vieren? Dan kun je ook kiezen voor een glutenvrije high tea. Ben je in Haarlem, ga dan zeker langs bij Hofje zonder Zorgen!

Mastino V is een geheel glutenvrij en vegan restaurant in Amsterdam. Er is ook een Mastino in de Pijp en beide restaurants zijn van dezelfde eigenaar, Mastino is echter niet glutenvrij. Let daarom goed op dat je naar de goede Mastino gaat, de Mastino V in de Bilderdijkstraat. We zijn er nu meerdere keren geweest, het restaurant bevalt ons zeer goed en we raden het restaurant dan ook zeer aan. 

De Italiaans is een, zoals de naam als doet vermoeden, Italiaans restaurant in Amsterdam. Je kan er ook onder andere glutenvrije pizza's eten. Er zijn echter wisselende meningen te vinden over de kwaliteit van de pizza's. De informatie die het restaurant over glutenvrij geeft, is in ieder geval goed. Op de website kan je al vinden dat ze glutenvrije voorgerechten en pizza's hebben. Dit is altijd al een goed teken.

Rubens Burger is een gezellige en moderne burgerbar. Er zijn vele verschillende burgers te verkrijgen en ook met glutenvrije brood. We hebben wel eens gelezen dat het glutenvrije brood soms op is, maar dit hebben wij nog niet meegemaakt. Al vragen we het meestal bij binnenkomst of er glutenrvij brood is om teleurstellingen te voorkomen. Het alternatief is dan een hamburger zonder broodje, wat geen straf is want de hamburgers zijn heerlijk. Ze zijn van zichzelf al glutenvrij, net als de overheerlijke patat die ze erbij serveren.  Een bezoek aan Rubens Burger is ideaal om te combineren met bijvoorbeeld een bezoekje aan Pathe Haarlem of na een dagje winkelen.

Woodstone Haarlem verkoopt onder andere glutenvrij pizza's. De glutenvrij bodems zijn niet super, maar de toppings maken een hoop goed. Irene heeft als favoriet de carpaccio pizza. Er is ook een voorgerecht en een nagerecht glutenvrij, maar verder niet veel. De laatste tijd zijn er wel wat meer glutenvrij desserts bijgekomen. De bediening is altijd goed georganiseerd en vriendelijk. Het kan er echter wel druk zijn, waarbij vooral in het weekend lange wachttijden kunnen ontstaan. Enige last na eten pizza is mogelijk, niet aan te raden voor zeer gevoelige mensen.