Brabant

Een overzicht van de restaurants waar je glutenvrij kunt eten in Brabant

Een attractiepark bezoeken is altijd lastig voor mensen met een glutenintolerantie. Vaak is er weinig te vinden en ben je aangewezen op eigen meegebracht eten. In de Efteling is er echter wel wat glutenvrij eten te vinden al wordt er maar weinig informatie gegeven, zeker bij de restaurants zelf.

De Bengel Eindhoven is een groot en modern restaurant bij het station van Eindhoven, midden in het centrum en dichtbij de winkels. Het is een groot en op het oog hectisch restaurant maar het eten en de service is er goed. Ze hebben een aparte kaart met glutenvrije opties en weten heel goed hier mee om te gaan. De Bengel is zeker aan te raden na een dagje shoppen in Eindhoven.

In eerste instantie voelt De Beren in Oosterhout een beetje aan als een, heel oneerbiedelijk gezegd 'vreetschuur', maar niets minder waar. Het personeel is zeer vriendelijke en het eten goed. Ook voor de glutenvrije medemens is er veel aandacht. De bediening is zeer attent en zorgt ervoor dat alles goed wordt doorgegeven aan de keuken. Wij verbleven met een groep een nachtje in de buurt van Oosterhout voor een dagje Efteling en het vieren van 2 verjaardagen. Bij De Beren was bekend dat er verjaardagen gevierd werden en haakte hier in met een leuke verrassing voor de jarigen waarvan een glutenvrij, wat ook geen enkel probleem was. Het eten is van goede kwaliteit, zeker als je de prijzen ziet. Een menu is wel een stuk goedkoper dan los, maar de prijzen zijn zeker niet hoog. De Beren is onderdeel van een keten waar, volgens de website, bij elke vestiging rekening gehouden wordt met dieetwensen. Wij zijn tot nu toe alleen bij De Beren in Oosterhout geweest, en raden deze vestiging van de keten zeker aan. Mocht je zelf een ervaring met een van de vestigingen van De Beren hebben dan horen we het graag!