Londen

Londen is een van de grooste steden van Europa met meer dan 7 miljoen inwoners. Londen is een heel leuke stad om te bezoeken met veel kunst, cultuur, winkelen en uitgaan. Londen heeft zeer veel belangrijke bezienswaardigheden, zoals Buckingham Palace, Palace of Westminster met de Big Ben, Tower of Londen met daarnaast de Londen Bridge, Covent Garden, en nog veel andere bezienswaardigheden. Natuurlijk heeft Londen ook vele beroemde musea, zoals het British Museum, National Gallery, National History Museum en Science Museum. Daarnaast is Londen natuurlijk beroemde om de vele winkels zoals Oxford street en het duurdere Regent Street. Verder heeft Londen de beroemde pleinen zoals Piccadilly Circus, Trafalgar Square, en Leicester Square. En Londen heeft ook diverse grote parken zoals Hyde Park. En Londen is natuurlijk ook bekend om de vele theaters en musicals, welke het meeste in het gebied West End liggen. Londen is door alle bezienswaardigheden zeer druk geworden, maar gelukkig is dat vooral op de beroemde plekken. Londen heeft door het enorme toerisme zeer veel hotels en restaurants, en gelukkig ook vele restaurants waar je glutenvrij kunt eten. Er zijn zelfs enkele geheel glutenvrije restaurants en daarnaast zijn er ook hoop restaurants waar je glutenvrije kunt eten.

Carluccio's is een Italiaanse restaurantketen waar je ook glutenvrij kunt eten. Carluccio's heeft ongeveer 30 restaurants in Londen en nog veel meer in de rest van Engeland. De meeste Carluccio's bieden ook de mogelijkheid om glutenvrij te eten en hebben een aparte glutenvrije menu kaart. Omdat de restaurants door heel Londen zitten, is er altijd wel één in de buurt. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar het eten is prima en de service erg goed.

Côte Bistro is een restaurantketen in Londen, waar je ook glutenvrij kunt eten. Côte Bistro heeft ongeveer 30 locaties in Londen, en nog meer in de rest van Engeland. Côte Bistro is een Franse bistro met een uitgebreide menukaart, en een aparte glutenvrije kaart. Bij Côte Bistro kan je ontbijten, lunchen en dineren, ook glutenvrij. We zijn nu een paar keer naar een concert in de prachtige Royal Albert Hall geweest, in de wijk Kensington. Voorafgaand hebben we gegeten bij Côte Bistro in Kensington waarvandaan het ongeveer 10 minuten lopen is naar de Royal Albert Hall. Kensington is een mooie wijk, met veel leuke hotels en winkels.

Wanneer je een bezoek aan Londen brengt en terugvliegt via Heathrow Terminal 4 of 5, dan kun je bij Carluccio's glutenvrij eten. Tot nu toe zijn wij altijd vanaf Heathrow Terminal 5 gevlogen met British Airways,  aan het begin van de avond. Meestal is avondeten op een vliegveld een uitdaging, maar dankzij Carluccio's op Heathrow kun je onbezorgd dineren, en ook voor lunch kan je er terecht. Let wel op: als je vanaf Terminal 5 vliegt bevindt het restaurant zich voor de douane. Vanaf Terminal 4 voorbij de douane.

Leggero is een geheel glutenvrij Italiaans restaurant, midden in het uitgaansgebied Soho in Londen. Het restaurant ligt midden in het centrum tussen Oxford Street, Piccadilly Circus en Leicester Square in. Het restaurant serveert zowel lunch en avondeten en is zeer handig wanneer je het centrum van Londen bezoekt. Het eten is Italiaans en minimalistisch (zoals het hoort in Italie), maar toch heerlijk om te eten. Het restaurant in ook in de buurt van de theaters waar de grote musicals staan, dus ook in combinatie met het theater is Leggero een goede keuze. Sowieso is Leggero een must-eat restaurant als je glutenvrij eet en in Londen bent. Niet alleen omdat het restaurant geheel glutenvrij is, maar ook omdat het eten gewoon heerlijk is.

Niche is een geheel glutenvrij restaurant in Londen, wat voor een persoon met coeliakie veel rust met zich meebrengt. Het restaurant ligt een beetje buiten het centrum, maar dichtbij het metrostation Angel. Met de metro is het maar 10 minuten vanuit het centrum, dus wanneer je in Londen bent moet je dit restaurant bezoeken. We raden wel aan om te reserveren, want Niche is een kleine restaurant en het kan erg druk zijn. Het restaurant ligt dichtbij het Sadler's Wells Theater en zeker tussen vijf en zeven uur zullen er veel mensen eten die naar het theater gaan.