Nederland

Omdat wij weten hoe moeilijk het soms kan zijn om glutenvrije restaurants in Nederland te vinden, geven wij hier een overzicht van restaurants in Nederland waar je glutenvrij kunt eten. De restaurants waarvan wij aangeven dat je er glutenvrij kunt eten, hebben wij zelf bezocht. Hierdoor weten hoe je hier als een persoon met een gluten-intolerantie verzorgd wordt. Het is echter wel zo dat het natuurlijk een momentopname is, en elke ervaring kan anders zijn. Wees daarom altijd voorzichtig bij het bezoeken van de restaurants op deze lijst, al is voor de meeste mensen met een gluten-intolerantie waarschijnlijk een overbodige waarschuwing. Heb je een andere ervaring met een hieronder genoemd restaurant, laat het dan ons weten via de reacties onder een restaurant of per e-mail. Mochten we veel negatieve reacties over een bepaald restaurant krijgen, dan zullen we dat vermelden.

Subcategorieën

Gelderland

Een overzicht van de restaurants waar je glutenvrij kunt eten in Gelderland

Toon items...

Utrecht

Een overzicht van de restaurants waar je glutenvrij kunt eten in Utrecht

Toon items...

Zuid Holland

Een overzicht van de restaurants waar je glutenvrij kunt eten in Zuid Holland

Toon items...

Brabant

Een overzicht van de restaurants waar je glutenvrij kunt eten in Brabant

Toon items...

Limburg

Hier vind je een overzicht van de glutenvrije restaurants in Limburg, waar wij glutenvrij gegeten hebben.

Toon items...

Trattoria Gusto is een Italiaans restaurant in Rotterdam, waar je ook glutenvrij kunt eten. We komen niet vaak in Rotterdam, maar zijn onlangs een keer naar de Ahoy geweest voor een concert. Voor het concert hebben we gegeten in restaurant Gusto. Het is alweer een tijdje geleden dat we in dit restaurant hebben gegeten, maar plaatsen toch nog een review. Het kan dus zijn dat het inmiddels anders is, al is het natuurlijk altijd aan te raden voordat je een restaurant bezoekt te checken wat de mogelijkheden zijn. De keuze voor glutenvrije gerechten was helaas beperkt, maar men was goed op de hoogte en we hebben dan ook heerlijk gegeten. 

Baker&Moore is een leuke lunchplek, waar je ook glutenvrije kunt lunchen. Baker&Moore bevindt zich aan de Westblaak, op loopafstand van het centrum van Rotterdam. Het is een moderne zaak met een ongedwongen sfeer. De bediening is er vriendelijk en het concept is goed. Je kan er zelf een broodje samenstellen of kiezen voor een standaard broodje. Ze verkopen niet alleen glutenvrije broodjes, maar ook glutenvolle broodjes. Hierdoor is enige kans op kruisbesmetting mogelijk al weten ze in de keuken heel goed wat ze doen. De keren dat wij er gegeten hebben zijn tot nu toe dan ook altijd goed gegaan, de glutenvrije broodjes zijn lekker en ook het beleg is goed. Ben je dus in Rotterdam en heb je trek in een glutenvrije lunch, dan is Baker&Moore zeker een aanrader.

Brasserie America is een restaurant midden in Valkenburg, Limburg, waar je ook glutenvrij kunt eten. Wij waren er op een warme dag en hebben er heerlijk buiten kunnen zitten. We hebben er alleen geluncht dus we kunnen niks over het diner zeggen. Maar voor de lunch is Brasserie America zeker een aanrader.

BitterSweetz is een klein, maar zeer gezellige plek voor ontbijt, lunch en high tea in Den Haag. Sinds begin dit jaar is het geheel glutenvrij, en zodoende een plek om heerlijk onbezorgd glutenvrij te eten. BitterSweetz ligt in een klein straatje, aan de rand van het centrum van Den Haag. Het is erg populair, zeker omdat er naast glutenvrij goed rekening gehouden wordt met overige dieetwensen en gebruik wordt gemaakt van biologische producten. Ga je gezellig een dagje naar Den Haag, dan mag een bezoek aan BitterSweetz zeker niet ontbreken.

Hofje Zonder Zorgen is een lunchroom in het centrum van Haarlem waar je zorgeloos, de naam zegt het al, glutenvrij kunt lunchen. We zijn er nu meerdere keren geweest en meestal is het er erg druk. Hofje zonder Zorgen heeft bij binnenkomst aan de straatkant een aantal tafeltjes maar leuker is om aan de achterkant een tafeltje uit te zoeken. Je hebt dan uitzicht op een hofje en daar is ook meer plek dan voor in de zaal. De bediening is vriendelijk en vlot. Ondanks de drukte hoef je niet lang te wachten. Er is voldoende keuze uit diverse lekkere ontbijt en lunchgerechten en is er wit en bruin glutenvrij brood verkrijgbaar. Er wordt goed rekening gehouden met dieetwensen en zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische producten. Naast ontbijt of lunch kun je bij Hofje zonder Zorgen ook terecht voor een lekker kopje thee of koffie met een stukje (glutenvrije) taart. Heb je iets te vieren? Dan kun je ook kiezen voor een glutenvrije high tea. Ben je in Haarlem, ga dan zeker langs bij Hofje zonder Zorgen!

Mastino V is een geheel glutenvrij en vegan restaurant in Amsterdam. Er is ook een Mastino in de Pijp en beide restaurants zijn van dezelfde eigenaar, Mastino is echter niet glutenvrij. Let daarom goed op dat je naar de goede Mastino gaat, de Mastino V in de Bilderdijkstraat. We zijn er nu meerdere keren geweest, het restaurant bevalt ons zeer goed en we raden het restaurant dan ook zeer aan. 

De Italiaans is een, zoals de naam als doet vermoeden, Italiaans restaurant in Amsterdam. Je kan er ook onder andere glutenvrije pizza's eten. Er zijn echter wisselende meningen te vinden over de kwaliteit van de pizza's. De informatie die het restaurant over glutenvrij geeft, is in ieder geval goed. Op de website kan je al vinden dat ze glutenvrije voorgerechten en pizza's hebben. Dit is altijd al een goed teken.

Een attractiepark bezoeken is altijd lastig voor mensen met een glutenintolerantie. Vaak is er weinig te vinden en ben je aangewezen op eigen meegebracht eten. In de Efteling is er echter wel wat glutenvrij eten te vinden al wordt er maar weinig informatie gegeven, zeker bij de restaurants zelf.

Een bungalowpark is ideaal voor personen met een glutenintolerantie. Een eigen huisje met een eigen keuken waar je je eigen glutenvrije eten kan bereiden. Behalve de gluten in de oven hoef je je nergens zorgen over te maken. Eigen brood voor het ontbijt en lunch en in de avond een lekker zelf gemaakt diner. Landal maakt het nog makkelijker voor mensen met een glutenintolerantie door een glutenvrije menukaart in de meeste van de restaurants aan te bieden.

Een bungalowpark is ideaal voor personen met een glutenintolerantie. Een eigen huisje met een eigen keuken waar je je eigen glutenvrije eten kan bereiden. Behalve de gluten in de oven hoef je je nergens zorgen over te maken. Eigen brood voor het ontbijt en lunch en in de avond een lekker zelf gemaakt diner. Landal maakt het nog makkelijker voor mensen met een glutenintolerantie door een glutenvrije menukaart in de meeste van de restaurants aan te bieden.

Pagina 1 van 2