Baktoevoegingen

Om lekkere glutenvrije baksels te maken, heb je naast meel vaak nog andere ingrediënten nodig. Leefglutenvrij.nl heeft diverse baktoevoegingen, zoals xanthaangom, aardappelvezels, gist, en psylliumvezels. Xanthaangom kan je toevoegen aan bakmixen als verdikkingsmiddel om de textuur van het product te verbeteren, maar gebuik niet te veel. Bijna elke bakmixen heeft wel gist nodig, zeker bij brood en pizzamixen. Psylliumvezels gebruik je onder andere is broodmix voor extra vezels en ook om het brood een betere textuur te geven.

€ 4,49
Inclusief belasting
Er zijn niet genoeg producten op voorraad

Peak's Free From Psylliumvezels zijn onmisbaar bij het bakken van glutenvrij brood en andere baksels. De gluten eiwitten zorgen voor de stevigheid bij glutenvol brood, maar bij glutenvrij brood moet je deze stevigheid op een andere manier verkrijgen. Door het toevoegen van psylliumvezels krijg je stevigheid en elasticiteit bij het bakken van brood. Daarnaast zorgt de toevoeging van de psylliumvezels voor extra vezels in het brood.

€ 4,99
Inclusief belasting
Laatste items in voorraad

Peak's Free From Xanthaangom is een verdikkingsmiddel wat zorgt voor een hogere viscositeit en geeft daardoor voor een beter structuur aan je bakmengsel. Xanthaangom kan gebruikt worden voor diverse bakproducten en zorgt er tevens voor dat het minder snel droog wordt.  Je hebt maar een klein beetje Xanthaangom nodig per bakgerecht, ongeveer 5 gram per 500 gram meel.

€ 2,75
Inclusief belasting
Voor 16 uur besteld op werkdagen, dezelfde dag verzonden!

Semper Profiber 125 gram zijn glutenvrije gedroogde aardappelvezels te gebruiken als toevoeging bij bakken en koken. De glutenvrije aardappelvezels binden vloeistoffen waardoor recepten smaakvoller en minder droog smaken. De aardappelvezels kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om glutenvrij brood of sauzen te maken. Maar de glutenvrije aardappelvezels kunnen ook gebruikt worden als glutenvrije vervanger van broodkruimels bij het maken van bijvoorbeeld gehaktballen.

€ 3,99
Inclusief belasting
Laatste items in voorraad

Orgran No Egg™ Eivervanger 200 gram is een glutenvrije eivervanger. In heel veel recepten en dus ook glutenvrije recepten wordt ei gebruikt. Maar wanneer je ei-allergie heb je een eivervanger nodig. En wanneer je dan ook een glutenintolerantie hebt, heb je natuurlijk een glutenvrije eivervanger nodig. Deze glutenvrije eivervanger van Orgran zorgt ervoor dat je toch kunt bakken.

€ 4,19
Inclusief belasting
Laatste items in voorraad

Orgran Glutenvervanger 200 gram is een glutenvrije glutenvervanger, handig voor het bakken van glutenvrije baksels. Gluten zijn een eiwit welke zorgen voor structuur en luchtigheid in met name brood, maar ook andere baksels. Wanneer je gluten-intolerant bent, kun je deze gluten-eiwitten niet verdragen. Wanneer je dus brood of andere baksels wilt maken, moet je deze gluten vervangen door andere ingrediënten. Met deze glutenvrije glutenvervanger van Orgran kun je de gluten vervangen en kan je luchtig en stevig brood of andere producten bakken.

€ 1,69
Inclusief belasting
Voor 16 uur besteld op werkdagen, dezelfde dag verzonden!

Bruggeman Instantgist 125 gram is een droge gist, ideaal om glutenvrije baksels mee te maken. Gist wordt in veel bakproducten gebruikt, zoals brood, pizza en andere bakproducten. En ook in glutenvrije bakproducten heb je gist nodig. Deze instantgist van Bruggeman is een droge gist en hoeft niet eerst geactiveerd te worden met water, maar kan direct aan je glutenvrije bakmix toegevoegd worden. Bij de meeste broodmixen van 450 gram heb je ongeveer 7 gram gist nodig. Met deze verpakking kan je makkelijk doseren en kan je vele glutenvrije bakproducten maken.